peuters
kleuters
jongeren
pubers
volwassenen
Lijntekening uit musik live 2, Schott en Klett, lesmateriaal voor het vak muziek
educatieve illustratie uit de serie Testen und Fördern, Deutsch 5/6, Klett. Het is de schuld van Jan dat er ruzie is ontstaan, zijn grote broer Tom heeft het voor hem op moeten nemen en flinke klappen gekregen. Jan heeft vreselijke spijt.
Bij het verhaal `Die Vorstadtkrokodile` van Max van der Grün, Klett
Tot slot nog een paar illustraties in zwart-wit. Hier wordt soms voor gekozen omdat de afbeelding dan makkelijk te kopiëren is, voor een werkboek of kopieerblad bijvoorbeeld, of gewoon omdat de drukkosten dan lager uitvallen. Helemaal geen nadeel, zo´n pentekening in grijstonen vind ik. Het brengt de tekening terug tot de essentie ervan en geeft deze zo extra kracht.
Voor een voorlichtingsbrochure van de gemeente Den haag. De gewenste stijl was duidelijk, minimalistisch en cartoon-achtig.
Grappig verhaaltje voor lesmateriaal bestemd voor kinderen met een geestelijke beperking (Inklusion), Klett. Ze mogen de plaatjes in de juiste volgorde leggen. Overigens teken ik veel voor het speciale onderwijs, bijvoorbeeld de Schlichtingtest voor taalbegrip en het trainings programma LinC voor kinderen. Misschien omdat mijn stijl de dingen duidelijk kan weergeven.